Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP'li Milletvekili Gümüş Hükümete Bandırmadan yüklendi

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, geldiği Bandırmada, ziyaret ettiği partisinin ilçe binasında basın açıklamasına katıldı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, geldiği Bandırma`da, ziyaret ettiği partisinin ilçe binasında basın açıklamasına katıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş`ün, Bandırma`ya yapmış olduğu ziyarette CHP Bandırma İlçe Başkanlığı basın toplantısı düzenledi.
Gümüş, basın toplantısında hükümetin yanlış politikalarını eleştirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Gümüş, geçtiğimiz ay yapılan bütçe görüşmelerinde hükümetin geçtiğimiz yılın bütçesine ilişkin hedeflediği birçok rakama ulaşamadıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ekonomideki tablolar iktidarın gösterdiği gibi değil ve ekonomik rakamlar üretimimizle örtüşmemektedir. Bir umudunun kalmadığını ve tarımdan da hayvancılıktan da verim alamadıkları için artık bir kazanç sağlayamadığını söyleyen köylü ve çiftçi kan ağlıyor. Türkiye bir zamanlar pamuk ihracatçısı iken bugün kullandığı pamuğu ithal eder duruma geldi."
Tohumculukta dışarı bağımlı yapıldık
"Tohumculukta da dışa bağımlı olduk. Sebzede % 45, çim bitkilerinde % 60 ve hibrit sebze tohumculuğunda % 80 dışa bağımlı hale geldik. Bu sebeple çiftçimiz, artık topraklarını ekmeye korkar oldu. Hükümet, yabancıları tohumculuk piyasasının hakimi yaptı"
Hayvancılık sektörü tükeniyor
İktidarın, canlı hayvan, kemikli et, karkas et ve hayvansal ürünlerin ithalatına kapıları sonuna kadar açmasıyla gümrük duvarlarının neredeyse sıfırlandığını belirten Gümüş, hayvancılık sektörünün de tükenme noktasına geldiğini dile getirdi.
Gümüş, "bu sene yaşanan olumsuzluklara kaba yem sıkıntısı da eklenmiştir" dedi ve şunları ekledi: Bu yıl; yonca fiyatları % 100, saman fiyatları % 300 artmıştır. Yağışlar yetersiz deniyor ama sorun bu değildir. Sorun, karsızlık ve ithalat yüzünden ekilemeyen, boş kalan toprakların yarattığı durumdur.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı